Leht: Tallink võiks huvi pakkuda Euroopa turismikontsernidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Soome ajalehe Kauppalehti hinnangul võiksid Tallink Grupi pankadele kuuluvate osaluste ostmise vastu huvi tunda Briti päritolu reisikorraldaja Thomas Cook, Saksa reisikorraldaja TUI ja Šveitsi turismiettevõte Kuoni.

Pankadele kuulub Tallink Grupi aktsiatest üle 38 protsendi, kirjutas Kauppalehti esmaspäeval. «Vaevalt liigitavad nad oma osalusi Tallinkis strateegilisteks investeeringuteks, pigem sobival hetkel müüdavateks finantsinvesteeringuteks,» kirjutas leht. «Rahastajad võivad soovida vähendada oma riski ja lahkuda ettevõttest millal tahes.»

Ostjateks võiksid Kauppalehti hinnangul olla Põhjamaadele ja Venemaale «tugevalt laienevad» suured Euroopa reisikorraldajad, nagu Thomas Cook, TUI või Kuoni. Tallinkist, millele kuulub neli hotelli Tallinnas ja mis avas mullu Riias esimese välismaise hotelli, võib lehe hinnangul aegamööda saada «suur tegija kogu Baltimaade turismiturul».

Tallinki personalikulud on lehe arvutuste kohaselt enam kui kolmandiku väiksemad kui Soome päritolu konkurent Viking Line'il. Mullu kulutas Tallink ühele töötajale keskmiselt 24 400 eurot ja Viking Line 38 200 eurot, sealjuures oli Tallinkil personali 6612 inimest ehk üle kahe korra rohkem kui Vikingil.

Vastavalt kehtivatele laenu refinantseerimise tingimustele on pankadel praegu õigus mõjutada Tallink Grupi otsuseid, ettevõte ei tohi maksta dividende ega uusi ärisuundi avada ilma pankade nõusolekuta, märgib Kauppalehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles