Uute liisingute maht kasvas mullu Eestis 17 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

Eesti liisinguturu uusmüügi maht oli 1 093 miljonit eurot, mis on 17,2 protsenti enam, kui aasta varem, teatas Eesti Liisingühingute Liit.

Enim kasvasid  eelmisel aastal masinate ja seadmete (20 protsenti) ning sõidukite (18 protsenti) finantseerimine. Masinad ja seadmed moodustavad kogu liisingfinantseeritavatest varadest 30 protsenti, sõidukid 46 protsenti ning veokid ja bussid 20 protsenti.

Eesti liisinguturu portfelli jääk aastal 2016 oli 2 291 miljonit eurot, mis on 8 protsenti enam, kui aasta varem. Märkimisväärne on Liidu liikmete hea krediidiportfelli kvaliteet. Üle 60 päeva tähtajaks tasumata liisingumakseid on vaid 0,5 protsenti kogu portfellist.

Faktooring on jätkuvalt populaarne käibekapitali instrumendi korporatiivklientide hulgas. Turu koond faktooringportfell kasvas aastaga 2 protsenti ja jõudis 314 miljoni euroni.

Eesti Liisingühingute Liidul on üheksa liiget. Liisinguturu kogumahust katavad liikmed hinnanguliselt 98 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles