Tallink sulgeb sügisel kahjumliku Soome-Saksamaa liini

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Tallinki Superfast laevadest.
Üks Tallinki Superfast laevadest. Foto: Toomas Huik

Tallink lõpetab reisid Soome-Saksamaa liinil ning prahib liinil sõitnud laevad M/L Superfast VII ja M/L Superfast VIII.

AS-i Tallink Grupp tütarettevõtted Baltic SF VII Ltd ja Baltic SF VIII Ltd on sõlminud prahilepingu Stena Line Ltd-ga M/L Superfast VII ja M/L Superfast VIII prahtimiseks, teatas ettevõte börsile.

Laevad antakse üle prahtijale pärast kõrghooaega, 2011. aasta augustis. Prahileping kestab kolm aastat ning annab prahtijale võimaluse lepingut pikendada veel üheks täiendavaks aastaks. Laevu hakatakse opereerima Suurbritannia vetes.

Tallink on Soome ja Saksamaa vahel sõitnud alates 2006 aasta aprillist, kuid tulenevalt suurenenud konkurentsist liinil, kütusehindade tõusust ning ülemaailmsest majanduslangusest on viimaste aastate jooksul liin olnud kahjumlik.

2009/2010 majandusaastal raporteeris Tallink Soome-Saksamaa segmendis 14 miljoni euro suuruse kahjumi. Planeeritud prahtimine aitab alustel saavutada kasumlikkuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles