Tullio Liblik kavandab Saaremaale pereturismikeskust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tullio Liblik
Tullio Liblik Foto: Küllike Rooväli

Ettevõtja Tullio Liblik soovib 2019. aastaks Saaremaale Kuresssaare Merikotka elamurajooni rajada aastaringse pereatraktsioonikeskuse, kirjutab Saarte Hääl.

Merikotka 1 kinnistule ehk praegusele tühjale muruplatsile Tuulte Roosi bussipeatuse taha rajatava WOW! Keskuse kontseptsiooni kohaselt on see ajaveetmisekoht nii lastele kui ka täiskasvanutele, sealhulgas ka päris eakatele inimestele.

«Saab ka ronida, käsikivi ringi ajada, paadiga sõuda, keskusesse tuleb ka Skandinaavia ja Baltikumi esimene selfidroom ja laste sünnipäevade tuba – ühesõnaga on see päris kirju pilt, mis sinna tuleb ja kõik on hästi läbi mõeldud,» sõnas Liblik.

Kirjeldatud pereturismiatraktsioon võtabki enda alla poole keskusest. Ülejäänud hoonesse peaks Libliku andmeil tulema ka töötukassa Saaremaa osakonna uued ruumid.

«Ses osas on läbirääkimised käimas, aga neile vajaliku suurusega pinna oleme keskusesse juba joonistanud,» sõnas Liblik.

Keskusesse tuleb ka toidu- ja esmatarbekaupade kauplus. Keskusele teisele korrusele on kavandatud spordisaal.

«Linnaga on hoonestusõiguse leping sõlmitud, praegu on käsil projekteerimine ja eskiisini oleme juba jõudnud,» ütles Liblik. Ehituseks läheb kohe, kui läbirääkimised rentnikega «lukus». Plaani kohaselt peaks keskus avatama 2019. aastal, kuid Liblik loodab, et ehk on see valmis juba järgmisel, 2018. aastal.

Keskuse rajab ettevõtja oma rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles