Hinnad tõusid aastaga 5,7 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljad sisaldavad lisaks kasulikele komponentidele ka tervisele kahjulikke aineid, näiteks nitraate.
Köögiviljad sisaldavad lisaks kasulikele komponentidele ka tervisele kahjulikke aineid, näiteks nitraate. Foto: SCANPIX

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2011. aasta veebruaris võrreldes eelmise aasta veebruariga 5,7 protsenti ja võrreldes jaanuarikuuga 0,6 protsenti.

Kaubad olid eelmise aasta veebruariga võrreldes 7,2 ja teenused 3,2 protsenti kallimad, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem toidu ja mittealkohoolsete jookide 13,2 protsendiline kallinemine, mis andis kogutõusust üle poole. Sellest omakorda ligi poole andis aastataguse ajaga võrreldes 34,5 protsenti kallim köögivili ja 18 protsenti kallimad piimatooted ning kuuendiku jahutooted, mis kallinesid aastaga 13,5 protsenti.

Suuremat mõju avaldas veel elektri, soojusenergia ja kütte 6,2-protsendiline ja mootorikütuse 13,1-protsendiline kallinemine, mis kokku andsid kogumuutusest ligi neljandiku.

Mullu sama ajaga võrreldes on enim kallinenud kartul (89 protsenti) ja õunad (38 protsenti). Üle 30-protsendilise tõusu on läbi teinud veel kohv (34 protsenti), tangained (33 protsenti), muu puuvili (31 protsenti), kütteõli (31 protsenti) ja piim (30 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles