Taavi Kotka sõnul uus valitsus pidurdab innovatsiooni

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Aastaid Eesti innovatsioonimaailma eestkõnelejaks olnud ja peagi ameti maha panev majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka otsustas heita kinda uuele võimuliidule ja süüdistas valitsust selgesõnaliselt innovatsiooni pidurdamises.

«Riigikogu on uue valitsuse all hakanud ulatuslikult pidurdama innovatsiooni ja selles valguses on Tanel Talve (riigikogu liige, SDE – toim) e-eesti toetusrühma loomine eriliselt koomiline,» ütles viimaseid nädalaid asekantsleri ametit pidav Kotka Postimehele.

Kotkale on nähtavasti hinge läinud komisjoni moodustamisel öeldud Talve sõnad, kui ta tõdes, et «ehkki Eesti on paistnud maailmas silma eduka e-riigina, on viimasel ajal areng takerdunud ja paljud asjad seisma jäänud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles