Bigbanki juht nõustab vabal ajal toidu- ja mööblitootjaid

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Bigbank Eesti maajuht Andrus Kuus.
AS Bigbank Eesti maajuht Andrus Kuus. Foto: Bigbank

«Sain tunde kätte ja olen mentorlusega hobi korras tegelenud nii kodu- kui välismaal. Iga mentorprojekti puhul, oled jälle ühe kogemuse võrra rikkam,» rääkis AS Bigbank Eesti maajuht Andrus Kuus.

«Kui palju sa neid kogemusi ikka ise suudad teha? Esimene kokkupuude mentorlusega oli 2007. aastal kui osalesin Fontese programmis,» rääkis Kuus.

Ettevõtetel, keda Kuus EASi arenguprogrammi  vahendusel nõustab, on olnud sarnased probleemid, kuigi nad tegutsevad väga erinevatel aladel. Peamisteks muredeks on just müügitöö ja välisturgudele minek. «Valvkonniti on nad väga erinevad, mul on mööblitootja, üks tootmisettevõte veel, lisaks IT-arendus ja toiduainetööstus,» märkis Kuus.

Ermatiko OÜ juhatuse liikme Erkki Konsa sõnul oli esialgu harjumatu olukord, kui tema ettevõttesse tuli plaane tegema inimene väljastpoolt. «Igal probleemil on mitu lahendust ja tõde selgubki arutelude käigus. Alati on hea kuulata ära mõnda kogenenumat inimest,» arvas ta.

Mööbli tootmisega tegeleva Ermatiko  peamine kitsaskoht oli müük ja eksport, kuid selle tarbeks on vaja tegeleda ka tootearendusega. «Koostöö disaineritega oli seni olematu,» tõdes Konsa.

«Analüüsisime põhjalikult tootesortimenti, toodete kasumlikkus riikide ja partnerite järgi,» märkis Kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles