Strandberg uutest firmaautode numbrimärkidest: riik on lolliks läinud (26)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ettevõtja ja endise poliitiku Marek Strandbergi sõnul on rahandusministeeriumi ettepanek anda firmaautodele teist värvi numbrimärk väga rumal idee, mis diskrimineerib tugavalt ettevõtjaid. 

«...ma vabandan, aga tundub, et riiklikult on korralikult lolliks mindud,» kommenteeris Strandberg sotsiaalmeedias ministeeriumi kavatsust. «Digiajastu värvipottidega tohmanid.»

Ta ironiseeris edasi, et järgmine samm on see, et ettevõtjad käiksid ringi olles ka ise märgistatud. «Näiteks erkkollase ja kaugele paistva kolmnurgaga, mis tuleb õmmelda väliriiete peale. Siis hiljem ka pintsaku peale.»

Strandberg jätkas, et kuna ettevõtjad on väga olulised riigi tulude teenimiseks, siis peaksid ettevõtjad olema pideva jälgimise all, et nad ikka kogu aeg kasumit suudaksid teenida. «Nad tuleb koondada riigi kontrolli all olevatesse kontsentreeritult toimivatesse ettvõtluskeskustesse. Kindluse mõttes tuleb nad ka kiibistada või tätoveerida käsivarrele ettevõtja unikaalne kood....» 

«Äkki peaks need rahandusministeeriumi ametnikud ja IRLi asjakohased poliitkiud, kes sellise autovärvimise lollusega välja on tulnud, lihtsalt ise ära värvima. Siniseks...ei, pigem ikka punaseks. Ikka, et oleks eemalt näha ja oskaks eemale hoida,» kirjutas ta. 

Rahandusministeerium soovib 2018. aasta algusest kehtestada nõude kasutada üksnes ettevõtluses kasutatava sõiduauto eristamiseks tavanumbrimärkidest erinevat teist värvi numbrimärki. Samasuguse nõude kehtestaks riik ka kõikidele avaliku sektori sõiduautodele, mida kasutatakse vaid ametisõitudeks.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles