Autoliit peab vanemate autode maksusoodustust väga tagurlikuks (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto.
Auto. Foto: Toomas Huik / Postimees

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) hinnangul on rahandusministeeriumi plaan kehtestada vanadele autodele maksusoodustus väga tagurlik idee, kuna see viib autopargi vananemiseni. 

«See vanade autode soodustamine on lihtsalt öeldes väga tagurlik idee. Ettevõtted hakkavad selle tagajärjel vanu autosid soetama ja kokkuvõttes viib see autopargi vananemiseni,» ütles AMTEL-i tegevjuht Sulev Narusk. 

Tema sõnul ei peaks Eesti olema koht, kuhu hakkab tulema palju vanu Euroopa autosid, kuna riik seda maksudega soodustab. 

Rahandusministeerium soovib enam kui viie aasta vanuste autode puhul rakendada maksusoodustust, kajastamaks nende masinate väärtuse langemist.

Ministeerium pakub välja, et tulevikus võiks vanemaid autosid maksustada veerandi võrra madalamalt ehk mahus 0,975 eurot kilovati kohta kuus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles