Lux Express taastas Venemaal rahvusvaheliste vedude litsentsi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Express.
Lux Express. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vene ametivõimud taastasid Lux Express Gruppi kuuluva Venemaa tütarettevõtte ZAO Evrolains rahvusvaheliste vedude litsentsi, mis peatati ootamatult aasta alguses.

Seoses litsentsi taastamisega jätkavad ettevõtte bussid reisijate teenindamist Peterburi-Tallinn ja Peterburi-Helsingi liinidel. ZAO Evrolainsi tegevjuhi Rait Remmeli sõnul kõrvaldati kõik vene ametivõimude poolt välja toodud puudused nii kiiresti kui võimalik.

«Etteheiteid oli kahte liiki. Osad põhjustest olid bürokraatlikud ja seotud mõningate puudustega aruandluses ja paberite täitmises. Tehnilistest probleemidest tuli meil täkete ja mõrade tõttu asendada kolme bussi esiklaasid. Kuigi need ei ulatunud bussijuhi vaatevälja ja ei kujutanud reisijatele ohtu, tuli klaasid siiski vahetada,» rääkis Remmel.

Vaatamata litsentsi peatamisele korraldas Lux Express ettevõtte logistika ümber selliselt, et reisid toimusid alguspunktist sihtpunktini ja Lux Expressi bussidega.

Kui alguses pidi ettevõte kasutama Peterburi-Helsingi liinil asendusbusse ja Peterburi-Tallinn liinil pidid reisijad piiri ületamiseks bussist väljuma, siis juba paari päeva möödudes asusid liine teenindama Lux Express Estonia ja Lux Express Finland OY bussid.

Lux Express sai 2. jaanuaril Venemaa ametivõimudelt ootamatu teate, et ettevõtte rahvusvaheliste vedude litsents on ajutiselt peatatud seoses puudustega ettevõtte tegevuses. ZAO Evrolains teenindab Peterburi-Helsingii marsruudil kolm väljumist päevas ja Peterburi-Tallinn liinil viis väljumist päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles