Rosimannus varjas Savisaare hirmus osalust Arsenali keskuses (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Rosimannus.
Rain Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna peaideoloog Rain Rosimannus vormistas hiljuti Singapuri ettevõtte kaudu ametlikuks enda osaluse Põhja-Tallinnas sügisel avatud Arsenali keskuses, mille kinnistu müüdi omal ajal IRLi ja Reformierakonna valitsuskoalitsiooni poliitikute otsuste tulemusel tähelepanuväärselt lühikese tähtajaga konkursil.

Tänaseks on selge, et ajal, mil Reformierakonna hilisem esimees Taavi Rõivas oli Riigi Kinnisvara nõukogu esimees, müüdi kunagise sõjatööstuse Arsenal kinnistud ettevõttele, milles aastaid oli varjatult sees ka Rosimannus, kirjutab Äripäev

Mõjuka poliitiku investeering oli optsioonina varjatud tema hea tuttava, investeerimispankuri ja kinnisvaraarendaja taustaga Aadu Oja nimele, kes on kaubanduskeskuse omanikfirma Arsenal Center OÜ juht ja üks omanikest.

Samas ütles Rain Rosimannus Postimehele, et ta pole varjatud osalust saanud, vaid ta sai avaliku osaluse eelmise aasta detsembris. Selle ajani oli tal vaid optsioon osaluse omandamiseks.

«Sinnani, kui ma polnud oma õigust realiseerinud, polnud mul Arsenalis osalust - ei varjatult ega avalikult. Nimi «optsioon» viitab sellele, et selle omanikul on õigus, aga mitte kohustus see realiseerida,» märkis Rosimannus.

Seni Aadu Ojale kuulunud AO Arenduse osanikuks sai enne jõule Singapuri ettevõte Roy & Klas PTE.Ltd, mille taga on omakorda Rosimannus.

Rosimannus ütles Äripäevale, et nad otsustasid tookord investeeringu vormistada optsiooni näol väga praktilistel ärilistel põhjustel. «Kogu arendus pidi toimuma täies elujõus Savisaare võimu all olevas Tallinnas ja meil puudus täielik kindlus, et minu erakondlik taust ei saa ettekäändeks linnavõimu erapoolikule suhtumisele, mis võiks kogu arenduse ja teiste projekti investorite huve kahjustada. Tänaseks on keskus avatud ja kuuldavasti Keskerakond ka uus, aus ja erapooletu, seetõttu sai optsioon realiseeritud,» selgitas Rosimannus toimunut.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles