Soojatootja Adven kasvatas Eestis tublisti kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adven Eesti koostootmisjaam Rakveres
Adven Eesti koostootmisjaam Rakveres Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Soojatootja Adven Eesti mullune puhaskasum ulatus esialgsete auditeerimata majandustulemuste põhjal 2,5 miljoni euroni, kasvades aastaga 19 protsenti; müügitulu langes tulenevalt fossiilsete kütuste hindade langusest 12 protsenti.

Investeeringute kogumaht küündis 2,8 miljoni euroni, millest 200 000 eurot moodustasid Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) investeeringutoetused, teatas ettevõte. 2017. aastal kasvavad ettevõtte investeeringud ilmselt 4 miljoni euroni.

Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on ettevõtte investeeringud lähiaastatel kasvutrendis.

«Lõppenud aastal kinnitas Adven jõulise investeerimiskava, mis näeb aastani 2020 ette kõigi meie kaugküttepiirkondade üleviimist puiduhakkele. Plaanitavate investeeringute rahaline maht on 12 miljonit eurot. Loodame, et käesoleval aastal avab KIK uue taotlusvooru ja saame jätkata heas tempos arengukavade elluviimisega,» rääkis Heinam.

Ettevõtte soojuse toodangu maht oli 2016. aastal 384 gigavatt-tundi, mis kasvas võrreldes möödunud aastaga peamiselt uute klientide ja madalama välistemperatuuri toel 10 protsenti. Heinami sõnul lisandus möödunud aastal Adven Eesti kliendiportfelli mitmeid olulisi kliente.

«Adven Eesti valiti energiapartneriks nii Tallinna Lennujaama energiakeskuse hooldaja leidmiseks korraldatud hankel kui ka Riigi Kinnisvara AS-i korraldatud konkursil Tallinna uuele vanglale soojuse tootmiseks. Sel aastal kavatseme hakata pakkuma ka Eestis uuenduslikke lahendusi, näiteks energiatootmist tööstusveest,» rääkis Heinam.

2016. aastal alustas Adven Eesti uute kaugküttekatlamajade rajamist Laagrisse ja Loole. Lisaks omafinantseeringule toetab projekte ligikaudu pooles ulatuses ka KIK Euroopa Liidu 2014-2020 ühtekuuluvusfondi toetusmeetmest  «Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne».

Ettevõtte juhi sõnul oodatakse 2017. aastal stabiilset majandustulemust, mis jääb ilmselt lõppenud aastaga samale tasemele.

«Muuhulgas toob 2017. aasta tõenäoliselt müügitulu mõningase suurenemise, meie investeeringud on kasvutrendis ning vaatamata konkurentsi tihenemisele gaasimüügi turul pöördusid möödunud aasta lõpus ka maagaasi ja õli hinnad taas tõusule,» rääkis Heinam ootustest alanud aastale.

Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles