Neste käik viis päevaks kütusehinnad langusse (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tanklakett.
Neste tanklakett. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kütusemüüja Neste teatas, et langetas üheks päevaks Eesti tanklates kütuste hinnad hulgihinna tasemele, mille järel tõmbasid hinnad alla ka ülejäänud kütusemüüjad.

Neste tanklates langes näiteks bensiin 95 hind 4,8 senti 1,077 eurole. Ettevõtte teatel on tegemist era- ja äriklientidele mõeldud ühepäevase hinnakampaaniaga ning hulgihinnaga kütust saab osta täna südaööni. 

"Terav võitlus kahe jaamatüübi, ehk automaat- ja teenindusjaamade hinnaerinevuste pärast jätkub. Tänase aktsiooniga soovime näidata, et Neste on jätkuvalt soodne tanklakett ning oleme lühiajaliselt valmis müüma kütuseid ka hulgihinnaga," ütles Neste Eesti peadirektor Ivar Kohv. 

Neste hinnalangetusega tulid kaasa ka teised eesti kütusemüüjad. «Kui kusagilt tuleb signaal, et keegi langetas, siis kogu turg tormab järgi. Kellelgi ei lasta müüa kütust soodsamalt,» ütles Olerexi juhatuse liige Alan Vaht. Kui eile püsisid kütusehinnad Olerexi tanklates 1,183 euro juures, siis täna maksab bensiin 1,075 eurot ja diisel 1,065 eurot. 

Vahti sõnul näitab Neste käik, et konkurents Eesti kütuse jaemüügiturul on ülimalt tihe ja võideldakse iga liitri nimel. «Kütust müüakse ilma marginaalita,» lisas ta. Oma osa mängib siin ka see, et alates veebruarist tõuseb Eestis kütuseaktsiis. Samas ei saa Vahti hinnangul välistada, et hinnad päeva jooksul muutuvad. 

Statoili mootorikütuste müügidirektor Meelis Migur ütles, et hinnad on all, kuna Eesti müüjad lähtuvad konkurentide tegevusest. «Lisaks nafta maailmaturuhinnale mõjutab Eesti kütuseturgu ka väga tihe konkurents. Tänane hinnalangetus ongi tingitud konkurentsist,» märkis ta. 

Statoili mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi tõi välja, et erakordselt soodsad kütusehinnad, mis mootorikütuste jaemüüjad tihti marginaalita jätavad, on juba mõnda aega Eesti mootorikütuste jaemüügiturul toimuva tugeva konkurentsivõitluse tulemuseks. 

«Eestis on elanike arvu ja ostujõudu arvestades pisut liiga palju tanklaid ning viimase aasta jooksul toimunud koondumised on segi löönud nii mõnegi varasemalt tugevamat turupositsiooni hoidnud turuosalise tegevusplaanid,» rääkis Sassi. 

Eelmine kord viis Neste sarnase hinnakampaania läbi mullu 24. novembril.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles