Merkel ei välista mõne Saksa panga riigistamist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liidukantsler Angela Merkel
Liidukantsler Angela Merkel Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa võib nagu mõni teine Euroopa riik võtta valitsuse kontrolli alla hätta sattunud panku.

Liidukantsler Angela Merkel ütles eile, et praegust olukorda silmas pidades ei saa natsionaliseerimist välistada, vahendas

AFP

.

«Sellist võimalust ei saa täielikult välistada,» ütles Merkel Berliinis ajakirjanikele pärast kohtumist Poola valitsusjuhi Donald Tuskiga.

Samas lisas ta, et soovib enne vaadata, millist mõju avaldab turgudele juhtivate keskpankade kolmapäevane intressimäärade alandamise otsus.

Saksa majandusminister Peer Steinbrück ütles eile majanduslehele Handelsblatt, et riigil pole vaja ühtegi panka oma kontrolli alla võtta, vahendas The Local. Kui finantskriis peaks aga veelgi süvenema, võib olukord muutuda.

«Saksamaal ma veel ei näe ülevõtmise vajadust, kuna Saksa pangandussektor pole kriisis nii raskelt kannatada saanud, kui seda on mõne teise riigi finantsasutused,» märkis majandusminister.

Berliin andis eelmisel nädalavahetusel riigi suuruselt neljandale pangale Hypo Real Estate (HRE) 50 miljardi euro suuruse abipaketi. Tegemist on ühega kolmest Saksa pangast, mida riik on viimastel aastatel pidanud finantsiliselt toetama.

Angela Merkeli juhitav valitsus pole seni läinud nende Euroopa riikide teed, mis on osaliselt või täielikult võtnud riigi kontrolli hätta sattunud panku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles