Trump raputas Saksa autotootjate aktsiaid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW peakorter.
BMW peakorter. Foto: Caro/Bastian

USA presidendiks valitud Donald Trumpi hoiatus, et Saksamaa autotootjatele võidakse peale panna 35 protsendiline imporditariif, pani mitme tootja aktsiad langema.

Saksamaa ajalehele Bild antud intervjuus kritiseeris Trump Saksamaa autotootjaidnagu BMW, Daimler ja Volkswagen – nimelt ei tooda need ettevõtted USA pinnal piisavalt autosid, vahendab Äripäev.

«Kui te tahate maailmas autosid ehitada, siis soovin teile edu. Te võite ka USAle autosid ehitada, aga iga auto eest, mis USAsse tuleb, peate maksma 35 protsendilist maksu,» ütles Trump.

«Ma võin BMWle öelda, et kui te plaanite Mehhikosse tehase ehitada ning autod ilma 35 protsendilist maksu maksmata USAsse müüa, siis võite selle ära unustada,» seletas ta.

Frankfurdis langesid BMW aktsiad selle peale 1,4 protsenti, Volkswageni aktsiad 2 protsenti ja Mercedes-Benzi omaniku Daimleri aktsiad 1,8 protsenti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles