Eestlased asuvad Singapuri võõrtööliste haljamal oksal

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangro.
Kristjan Kangro. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti aukonsuli Sonny Aswani sõnul on eestlasi Singapuris umbes 40 ning nad on  noored spetsialistid, kes töötavad peamiselt uurimis- ja arendustööl, haiglates ning rahanduses.

«Immigratsioon on üks Singapuri peamisi edutegureid, see on ka üks riigi majanduskasvu  ja jätkusutlikkuse alustalasid,» märkis  EASi Singapuri välisesindaja Indrek Pällo. 2015. aastal oli Singapuri SKT inimese kohta IMFi andmetel 85,382 dollarit aastas, Malaisial, kes singapuri 50 aasta tagasi liidust välja viskas, poole vähem.

Kristjan Kangro, kes läks Singapuri tööle 22-aastaselt, kinnitas, et kõrgepalgalise spetsialisti tööloa saamine oli keeruline ning avaldust lükati esimesel korral tagasi, sellele esitati appelatsioon, mis lükati tagasi ning alles kolmandal korral sai ta jaatava vastuse.  Peamine probleem oli tema sõnul vanus, kuna eelmine finantsjuht, kelle ameti ta üle võttis, oli olnud temast 20 aastat vanem. Ka teised töökaaslased olid temast märksa eakamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles