Tammeoksa kriminaalasjas tehakse kohtuotsus märtsis

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste
Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste Foto: Liis Treimann

EASi ja KIKi toetusrahade väljapetmise kohtuasjas praeguseks ainsana süüdistatavaks jäänud jäätmekäitlusäri mõjukas niiditõmbaja Anti Tammeoks saab Harju maakohtult otsuse märtsikuus.

IRLi endist liiget ning ka EASi nõukogusse kuulunud Tammeoksa süüdistatakse aastail 2010–2012 kokku ligi 660 000 euro Euroopa Liidu toetusraha väljapetmise korraldamises, kirjutab Äripäev.

Reedel lõppenud kohtuvaidluses nõudis Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste süüdistuses Tammeoksale rahalist karistus 244 päevamäära ulatuses. Et Tammeoksa päevasissetulek oli 2011. aastal 61 eurot, siis jääks karistus alla 15 000 euro.

Peale Tammeoksa olid eelmise aasta septembris alanud kohtuistungitel süüdistatavate seas ka kunagine Rahvaliidu aseesimees, Nelitäht OÜ omanik Mario Sootna, Kalevi Paluteder, Vello Lips, Dmitri Käsk ning nendega seotud ettevõtted Nelitäht OÜ, RS Technology OÜ ja Keskkonnatehnika OÜ. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles