Lihatööstuskontserni HKScan mullune kasum jääb oodatust märksa väiksemaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScan tegevjuht Jari Latvanen.
HKScan tegevjuht Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest

Oktoobris ennustas rahvusvaheline lihatööstuste grupp HKScan, kuhu kuulub ka Rakvere lihatööstus, et ettevõtte kasum 2016. aastal jääb kas varasema aastaga samale tasemele või väheneb. Nüüd ütleb ettevõte, et see väheneb üsna oluliselt.

Skandinaavias ja Balti riikides tegutsev lihatööstuskontsern HKScan langetas oma eelmise aasta kasumihinnangut, vahendab Yle.

Ettevõtte sõnul mõjutavad kasuminumbreid oluliselt nõrgad tulemused Rootsi turul. HKScan hinnagul jäävad möödunud aasta kasuminumbrid 12 kuni 14 miljoni euro vahele. Samas 2015. aastal oli ettevõtte kasum 21,5 miljonit eurot.

Eestis kuuluvad kontserni nii Rakvere lihatööstus kui Tallegg, mille mitmed juhtivtöötajad otsustas kontserni juhtkond vahetult enne jõule välja vahetada, kuna ei olnud kinni peetud hea ja läbipaistva juhtimise eeskirjadest.

HKScan avalikustab oma kontserni möödunud aasta majandustulemused ametlikult 8. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles