Kuidas alustada investeerimist?

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets.
Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets. Foto: Toomas Huik

Spetsialistid soovitavad investeerimist alustada mitte kontode avamisest, vaid mõtlemisest, mis on investeerimise eesmärk ja kui kaua kavatsetakse seda teha.

Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets ütles, et esimesed küsimused, mida peaks algaja investor endalt küsima, puudutavad aega, mida ta on valmis investeerimisele pühendama, ning riskivalmidust. «Aeg on suurim piirang enamiku jaoks ja nii on üsna mõistlik varakult otsustada, kas suures plaanis kavatsetakse investeerimisotsused jätta professionaali teha või on soov valikuid ise langetada,» selgitas Suimets.

Tema sõnul on passiivne investeerimine praegu populaarsem kui kunagi varem ning see on ehk kolmas valik, kui üksikuid väärtpabereid ei vali investor ise ega keegi kolmas tema eest, vaid investeeritakse üldisemalt turgu ehk indeksfondidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles