Nordea ja DNB loodavad saada ühinemiseks vajalikud load veebruaris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendpanga juht Erkki Raasuke.
Ühendpanga juht Erkki Raasuke. Foto: Liis Treimann

Kõik vajalikud load Nordea ja DNB Banka ühinemiseks Balti riikides peaks saabuma veebruari lõpuks, ütles Nordea panga Läti juht Janis Buks LETA-le.

Selle ajani ei või institutsioonid arutada ühinemise organiseerimise, klientide ja muu detaile. Praegu võivad pangad arutada vaid tugisüsteeme ja ühinenud äride juhtimise peamisi põhimõtteid, ütles Buks. DNB-l on praegu eraldiseisvad kontorid Lätis, Leedus ja Eestis ning Nordeal on ühine ettevõte üle Balti riikide.

Nordea ja DNB Banka teatasid möödunud augustis plaanist ühendada oma Balti riikide tegevus. Novembris määrati ühendpanga tegevjuhiks Erkki Raasuke ning nõukogu esimeheks Nils Melngailis.

Ühendpanga nime ja kaubamärki esitletakse avalikult jaanuari lõpus või veebruaris. Buksi sõnul peavad pankade ühinemise fookuseks olema pankade kliendid.

DNB ja Nordea liitumisprotsess on läinud pankade sõnul plaanipäraselt ja peaks lõppema 2017. aasta teises kvartalis, mille käigus saab uuest pangast Balti riikide suuruselt teine pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles