Valitsus ei keelustanud karusloomakasvatust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hõberebane puuris.
Hõberebane puuris. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valitsus loobus neljapäevasel istungil karusloomakasvatuste küsimuses ühise seisukoha kujundamisest ja edastas riigikogule maaeluministeeriumi arvamuse, mis kasvatuste keelustamiseks põhjust ei näe.

"Maaeluministeerium ei näe põhjust keelustada karusloomakasvatust Eestis. See peaks olema lubatud farmides, kus on täidetud kõik kehtivad loomaheaolu nõuded, välistatud on võõrliikide farmidest loodusesse pääsemine ning sõnnikumajandusel järgitakse kõiki keskkonnaohutuse reegleid," seisab valitsuse pressiteates.

Riigikogu maaelukomisjon arutas 12. detsembri istungil taas karusloomakasvandustega seonduvat ja leidis, et ametisse on astunud uus valitsus ja muutunud on ka komisjoni koosseis, mistõttu otsustas küsida valitsuse seisukohta uuesti.

Ametist lahkunud valitsus ei näinud põhjust keelustada karusloomakasvatust Eestis. See peaks olema lubatud farmides, kus on täidetud kõik kehtivad loomaheaolu nõuded, välistatud on võõrliikide farmidest loodusesse pääsemine ning sõnnikumajandusel järgitakse kõiki keskkonnaohutuse reegleid.

Karusloomakasvatuste keelamist on riigikogu maaelukomisjonilt mullu nõudnud nii MTÜ Loomus, loomaõiguslusorganisatsioon PETA kui ka Eesti moeloojad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles