Euroopa Aasta Auto Nissan Leaf jõuab Eestisse järgmisel aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan Leaf
Nissan Leaf Foto: SCANPIX

«Nissan plaanib oma Euroopa Aasta Auto tiitliga pärjatud Leafi tuua Eesti turule ilmselt juba järgmisel aastal ja valitsuse otsus ehitada Eestis välja kiirlaadimiskohtade võrgustik ainult soosib seda plaani,» vahendab whatcar.ee Henri Daumi sõnu Nissan Nordic Balticust.

Milliseks kujuneb Nissan Leafi hind Eestis täpselt, ei osanud Daum täna veel öelda. Hollandis näiteks maksab see auto ostjale umbes 30 000 eurot, millele lisandub 5000 euro suurune toetus valitsuse poolt.

Seega on tema hind suurusjärgus 35 000 eurot, ehk täpselt sama palju, kui hakkavad eeldatavalt maksma Mitsubishi iMiEV, Citroen C-Zero ja Peugeot iOn. Küll aga on Nissan Leaf eelnimetatud kolmikust märksa mahukam ja praktilisem.

Samuti on oma elektriautode arendusega jõudnud tootmisjärku Renault, mille Fluence Z.E ja Kangoo Maxi Z.E peaksid Eestisse jõudma juba selle aasta lõpus.

Valitsus otsustas saastekvootide müügist saadava raha eest toetada 500 elektriauto ostjat, toetuse suurus ja selle taotlemise mehhanism on veel väljatöötamisel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles