Vare miljardiinvesteeringust: riik saab aidata jättes loataotlused pärssimata

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja endine Eesti Raudtee nõukogu esimees Raivo Vare suhtub metsatöösturite miljardiinvesteeringu plaani optimistlikult.
Ettevõtja ja endine Eesti Raudtee nõukogu esimees Raivo Vare suhtub metsatöösturite miljardiinvesteeringu plaani optimistlikult. Foto: Eero Vabamägi

Ettevõtja Raivo Vare sõnul on miljardine investeering puidustööstusesse sajandi investeering ning riik saaks sellele kaasa aidata lubadele ja kooskõlastustele pidurit tõmbamata.

Eile avalikkust miljardilise puidutööstuse ehitamiseplaanist teavitanud Sylvesteri taustaga metsatöösturite algatuse puhul on ettevõtja Raivo Vare hinnangul kindlasti alguses tegemist investorite riskiga, kuid kui projekt on ette valmistatud, siis tulevad strateegilised investorid või finantsinvestorid juba hea meelega kaasa, vahendab Äripäev.

«Sellise suurusjärgu projekti puhul on algsed projektikulud päris suured, mõnedki miljonid. Hea, et Silvesteri tiim seda riski on otsustanud võtta,» märkis Vare, kes muidu leiab, et kindlasti oleks selle projekti näol tegemist Eesti sajandiinvesteeringuga. 

Riik saaks Vare sõnul aidata ka lihtsate asjadega: «Esiteks, aidata koolitada osa spetsialiste tehasele. Teiseks mitte kottida lubade ja kooskõlastustega, sest selle taha poevad kõik konkureerivad grupihuvid - ning neid tuleb palju - ja läheb lahti kõva vastutöötamine kohe kindla peale.» 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles