Ringkonnakohus leevendas Henry Kallase algset karistust poole võrra

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ringkonnakohus leevendas Henry Kallase karistust.
Tallinna Ringkonnakohus leevendas Henry Kallase karistust. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ringkonnakohus tühistas täna Henry Kallase süüdi mõistnud maakohtu otsuse maksukuriteo eest osaliselt, jättes ta siiski kaheaastasele katseajale.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas  Kallast maksukuriteos, mille tagajärjel jäi riigile laekumata üle 410 000 euro makse, vahendab Äripäev

Süüdistuse kohaselt ostis Henry Kallase juhitud osaühing 2011. aasta kevadel Tallinnas Tornimäe kvartalis ligi pool miljonit eurot maksnud korteri ja deklareeris selle äriotstarbel soetatud kinnisvarana, kuigi tegelikult asus Kallas seal ise elama. Seetõttu süüdistati teda maksu- ja tolliametile valeandmete esitamises, mille kaasabil taotles tema ettevõtte riigilt alusetult tagasi 80 948 eurot käibemaksu ning jättis erisoodustuselt tasumata 331 990 eurot tulu- ja sotsiaalmaksu.

Tallinna ringkonnakohus leidis, et ei ole tõendatud, et osaühing oleks teinud Kallasele sellise erisoodustuse, millelt oleks jäetud maksmata tulu- ja sotsiaalmaksu kuriteona kvalifitseeritavas ulatuses, mistõttu tühistas kohus oma tänase otsusega Harju maakohtu juunikuise otsuse Kallase süüdimõistmises maksuhaldurile valeandmete esitamise eest ja talle mõistetud liitkaristuse osas ning kaitsjatele tasutud õigusabisummade Kallase kanda jätmise osas. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles