Steven Spielberg hakkab Julian Assangest filmi tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange (39), keda ootasid paljud valitavat maineka ajakirja Time möödunud aasta inimeseks, on andnud põhjust juba vähemalt kaheks filmiprojektiks.

Värskeimaga neist on produtsendina liitunud legendaarne filmimees Steven Spielberg (64), kirjutab The Guardian.

Kõnealune film põhineb raamatul, mida on praegu kirjutamas The Guardiani toimetajad ja mille filmiõigused on omandanud Spielbergi osalusega filmikompanii Dream Works. Tuletagem siinkohal ka meelde, et just The Guardian on kuulunud nende väheste maailma ajalehtede hulka, kel on olnud võimalus avaldada vikilekkeid.

Assange`i kujutatatakse ajakirjanke raamatus väidetavalt «lummava kujuna», kes läheb oma tegevuses kaugemale, kui ükski Hollywoodi stsenarist julgeks ettegi kujutada.

Esimene uudis Assangest filmi tegemise kohta iseseisva produktsioonina ilmus aga jaanuaris (vaata allpool), kui sai teatavaks, et filmistuudio Josephson Entertainment on asunud «viki»-filmi tegema austraalia ajakirjaniku Andrew Fowleri raamatu põhjal, mis kannab pealkirja «The Most Dangerous Man in the World» (Maailma kõige ohtlikum mees).

Siis hakati meedias ka arutama, kes võiksid mängida peategelast. Pakuti nimesid nagu Leonardo DiCaprio, praegune James Bond Daniel Craig, Paul Bettany, Steve Buscemi, Tim Robbins, Kenneth Branagh ja isegi näitlejanna Tilda Swinton. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles