20 Nordea Eesti filiaali töötajat korraldavad homme Stockholmis piketi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea logo panga peakontoril Stockholmis.
Nordea logo panga peakontoril Stockholmis. Foto: BOB STRONG/REUTERS

Nordea panga Eesti filiaali töötajad on otsustanud korraldada 7. jaanuaril kell 12 Rootsi aja järgi piketi Nordea panga Stockholmi peakorteri ees, millega nõuavad kollektiivlepingu läbirääkimiste jätkamist Eestis, teatas Eesti ametiühingute keskliit.

Piketeerima sõidavad 20 Nordea töötajat. 

Piketi eesmärk on tõmmata ka Rootsi avalikkuse tähelepanu sellele kui erinevalt kohtleb Rootsi ettevõte oma töötajaid Rootsis ja Eestis.

«Selline käitumine ei ole Skandinaavia kultuuriruumis kohane,» ütles Nordea töötajate peausaldusisik Tiina Kukk.

Tema sõnul ignoreerib pank 69 protsendi Nordea töötajate soovi läbirääkimisteks ja kokkulepeteks ning töötajate esindajaid ei kaasata ei ettevõtte saneerimisse ega liitmisse. Samuti rikub pank töötajate hinnangul seadusest tulenevat teavitamiskohustust ning sekkub ametiühingu siseasjadesse.

Nordea töötajad asutasid ametiühingu detsembris 2014. Kahe aasta jooksul ei ole kandnud vilja ametiühingu püüded sõlmida pangaga kollektiivleping. Nordea pank andis 23. novembril pressiteate vahendusel teada lepinguläbirääkimiste peatamisest kuni Nordea Balti riikide äri ühendamiseni DNB-ga.

Nordea ja DNB uue loodava Baltikumi ühendpanga juhatuse esimees Erkki Raasuke ei soovinud Nordea panga ametiühingu liikmete rahulolematust kommenteerida, öeldes, et tema pole selles diskussioonis veel osaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles