Trump ähvardas Mehhikosse tehast plaanivat Toyotat kõrge tollimaksuga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taustal Toyota logo
Taustal Toyota logo Foto: SCANPIX

USA presidendiks valitud Donald Trump ähvardas neljapäeval sotsiaalmeedias, et kui Jaapani autotootja Toyota viib täide kavatsuse rajada Mehhikosse tehas, siis ootavad ettevõtet kõrged tollimaksud.

«Toyota Motor teatas, et kavatseb rajada uue tehase Mehhikosse, et toota seal USA jaoks Corolla autosid. Mitte mingil juhul! Ehitagu tehas Ühendriikidesse või maksku suurt tollimaksu,» kirjutas Trump.

Mehhiko valitsus avaldas nädala algupoolel kahetsust seoses Fordi otsusega tühistada plaan ehitada Mehhikosse 1,6 miljardit dollarit (1,54 miljardit euro) maksev tehas ja suurendada selle asemel Ühendriikides elektriautode tootmist.

Fordi otsus on suur löök Mehhikole, mis on olnud üks USA presidendiks valitud Donald Trumpi protektsionistliku retoorika peamisi sihtmärke.

Ford teatas, et suurendab firma USA-s töötavate inimeste arvu 700 võrra ning investeerib Michiganis asuvasse Flat Rocki koostetehasesse järgmise nelja aasta jooksul 700 miljonit dollarit. Investeeringu toel tahetakse tehases luua isesõitvate ja elektriautode ehitamise võimekust.

Fordi teade tuli ajal, mil peatselt USA presidendiks saav Donald Trump manitseb firmasid tooma oma tootmisliine tagasi Ühendriikidesse. Kui nad seda ei tee, siis ähvardab Trump neid import- ja muude maksude kehtestamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles