Hesburger kasvatas Eestis tublisti käivet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hesburger
Hesburger Foto: Elmo Riig / Sakala

Kiirtoiduketi Hesburger käive kasvas Eestis mullu 7 protsenti 20,3 miljoni euroni.

Hesburgeri arendusjuhi Ieva Salmela sõnul oli möödunud aasta kasvuaasta ja seda kogu Baltikumis. Võrrelduna möödunud aastaga on Hesburgeri müügikäive Baltikumis kasvanud 7 miljoni võrra, suurim ehk 25,5-protsendine müügikasv oli Leedus, järgnes Läti 10,6-protsendise ja Eesti 7-protsendise kasvuga.

2016. aastal oli Hesburgeri müügikäive kolme riigi peale kokku 58 miljonit eurot, millest Eestis tehti käivet 20,3 miljonit eurot, Lätis 19,8 miljonit eurot ja Leedus 17,9 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Hesburgeril on Baltikumis 133 restorani, neist 42 Eestis. Kokku investeeris ettevõte uute restoranide arendamisse Eestis 2016. aastal 2,12 miljonit eurot, avades viis uut restorani. Sel aastal planeerib ettevõte investeerida 2,5-3 miljonit ja avada vähemalt 2-3 uut restorani.

Kokku on maailmas 442 Hesburgeri restorani, lisaks Baltikumile ka Skandinaavias, Venemaal, Ukraina, Saksamaal ja Bulgaarias. Ettevõte on aktiivses arengufaasis ning möödunud aastal avati ainuüksi Baltikumis, kus kokku töötab täna 1400 inimest, üheksa uut restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles