Taavi Kotka järglaseks pürgimist jätkab neli kandidaati

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide asekantsleri konkursil on praeguseks sõelale jäänud 4 kandidaati.

Riigisekretäri nõunik Kristiina Tiimus märkis, et konkursile laekus 11 avaldust, teise vooru pääses neist neli, kellega toimuvad praegu eelintervjuud. «Nende põhjal otsustatakse, kes pääsevad lõppvooru, mille käigus viiakse läbi psühhomeetrilised testid, fokuseeritud intervjuu ja komisjonivestlus. Viimasesse vooru pääsejad selguvad nädala-paari jooksul, » selgitas Tiimus.

Konkursi korraldab riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon.

Riigikantselei kuulutas novembris välja avaliku konkursi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) side ja riigi infosüsteemide asekantsleri leidmiseks.

Konkursiteate kohaselt peab asekantsler olema Eesti infoühiskonna arengusuuna näitaja ja visiooni looja, kes veab ettevõtete konkurentsivõime kasvu ja inimeste elukvaliteedi parandamist läbi IKT kasutamise.

Lisaks peab asekantsleri sõnadel ja tegudel olema kaalu ning edasiviivat jõudu nii riigi kui rahvusvahelisel tasandil.

Varem asekantsleri kohuseid täitnud Taavi Kotka järeltulijalt nõutakse juhtimiskogemust, tippjuhi kompetentsimudelile vastamist ja väga head ülevaadet IKT poliitika hetkeseisust ja suundumustest nii Eestis, Euroopa Liidus kui ka maailmas.

Eelistused kandidaadile hõlmavad vähemalt 3-aastast IKT valdkonna strateegilise arendamise ja eestvedamise või organisatsiooni juhtimise kogemust. Lisaks eeldatakse kandidaadilt valmisolekut taotleda riigisaladusele juurdepääsu luba.

Peale tavapäraste andmete tui kandidaadil esitada essee teemal "Minu lahendused Eesti infoühiskonna viiele suurimale väljakutsele".

Tippjuhtide valikukomisjon vaatas laekunud avaldused üle 21. detsembril.

Senine asekantsler Taavi Kotka teatas oktoobris, et lahkub 31. jaanuaril ametist, kuna soovib leida uusi väljakutseid erasektorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles