Astlanda Ehitus ehitab 16,2 miljoniga Eesti Kunstiakadeemia uue hoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia
Kunstiakadeemia Foto: Toomas Huik / Postimees

Teisipäeval sõlmisid Eesti Kunstiakadeemia ja OÜ Astlanda Ehitus lepingu ülikooli uue hoone rekonstrueerimis- ja ehitustööde teostamiseks aadressil Kotzebue 1/Põhja puiestee 7; ehitustööde prognoositud lepinguline maksumus koos käibemaksuga on 16,2 miljonit eurot.

Astlanda Ehitus OÜ võitis ehitushanke, kuhu laekus 2016. aasta 10. novembriks seitse pakkumust, mis kõik vastasid hanke tingimustele, teatas kunstiakadeemia.

Eesti Kunstiakadeemia tulevases õppehoones saab olema ligikaudu 12 302 ruutmeetrit ruutmeetrit suletud netopinda. Hoonel on kuus maapealset kogust ja üks maa-alune korrus. Planeeritud ajakava kohaselt on uues õppehoones võimalik alustada õppetööd 2018. aasta sügisel.

Muinsuskaitsealusele Rauaniidi hoonele nõukogude ajal lisandunud tiivad osaliselt lammutatakse ja rekonstrueeritakse ning hoonele rajatakse uued osad. Arhitektuuriprojekti autorid on avaliku arhitektuurivõistluse võitnud Eesti Kunstiakadeemia vilistlased Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja Eik Hermann arhitektuuribüroost KUU Arhitektid.

Eesti Kunstiakadeemia uue õppe- ja teadushoone ehitamist rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ASTRA meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles