Donald Trump kimbutab USA autotootjaid (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi tegevjuht Mark Fields teatas teisipäeval, et ettevõte loobub mullu välja kuulutatud plaanist rajada autotehas Mehhikosse.
Fordi tegevjuht Mark Fields teatas teisipäeval, et ettevõte loobub mullu välja kuulutatud plaanist rajada autotehas Mehhikosse. Foto: Rebecca Cook/Reuters/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump, kes on Twitteris ähvardanud nii lennukitootja Boeingut kui ka kaitsetööstusgigant Lockheed Martinit, võttis sel nädalal ette autotootjad.

Eile lõuna ajal ähvardas Trump USA suurimat autotootjat General Motorsist suure tollimaksuga, kui ettevõte oma uue automudeli Chevy Cruze tootmise USAst Mehhikost peaks viima.

«General Motors saadab Mehhikos toodetud mudeli Chevy Cruze USA automüüjatele üle piiri maksuvabalt. Tooda USAs või maksa kõrget tollimaksu!» ähvardas tulevane president oma säutsus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles