Ekspressi juhatusest lahkunud Kobin sai kätte ligi miljoni euro eest aktsiaid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Kobin
Gunnar Kobin Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Eelmise aasta lõpus AS Ekspress Grupi juhatuse esimehe kohalt lahkunud Gunnar Kobin realiseeris täna ettevõtte 660 400 aktsiast koosneva optsiooni, teatas Ekspress Grupp börsile.

Novembris 2013 kinnitas aktsionäride üldkoosolek juhatuse aktsiaoptsiooniskeemi, mille alusel kuulub kuni 31.12.2016 juhatuse esimehena tegutsenud Gunnar Kobinile 2017 I kvartalis üleandmisele 660 400 ettevõtte aktsiat.

AS Ekspress Grupp on nimetatud omaaktsiad soetanud aprillist 2014 kuni maini 2016 SEB Panga vahendusel Tallinna Väärtpaberibörsilt ja mais 2016 börsivälise tagasiostu tehinguna keskmise hinnaga 1,27 eurot aktsia kohta.

Aktsiaoptsiooniga kaasnenud kulu on kajastatud alates optsiooni väljastamisest 2013.aastal jooksvalt ettevõtte kasumiaruandes ning aktsiaoptsiooni realiseerimisel täiendavat kulu ei kaasne.

Ekspress Grupi nõukogu liikmena jätkav Gunnar Kobin on esitanud teate optsiooni realiseerimiseks väärtuspäevaga 3.jaanuar 2017.

Ekspress Grupi aktsia hind sulgus teisipäeval 1,32 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles