Soome paadimaks tõi turule veesõidukite Eestisse registreerimise teenuse pakkuja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome veesõiduki saab paadimaksu hirmus Eestisse registreerida.
Soome veesõiduki saab paadimaksu hirmus Eestisse registreerida. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Soomes kehtima hakkav paadimaks on toonud sealsele turule Veneviroon.fi portaali, mis pakub veesõidukite Eestisse registreerimise teenust, kirjutab Talouselama.

Lisaks Eestisse registreerimisele vahendab portaal ka veesõidukitele talvitumiskohti Eestis.

Soomes kevadel kehtima hakkava paadimaksu suurus on umbes 150-300 eurot veesõiduki kohta. Sellest maksust loodetakse riigieelarvesse saada 50 miljonit eurot.

Teenuse pakkuja esindaja kapten Sami Parviainen ütles, et 300 eurot pole küll palju, kuid veesõiduki Eestisse registreerimisel võib säästa tuhandeid eurosid kindlustuselt ja talvekorterilt.

Eestis on paadimaksu kehtestamist katsetanud 2009. aastal Tallinna linn, kus selle algatuse eest vastutas toonane abilinnapea ja tänane Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aas. Kuigi toona arvati, et maksustamisele läheb 2300 veesõidukit, ei arvestatud seejuures liisingufirmadele kuuluvaid laevu, mis andis õiguse maksustada ka Viljandi paate.

Napilt aasta pärast paadimaksu kogumist, millest tulev laekumine jäi seejuures alla igasuguseid prognoose, tühistas Tallinna linnas kehtestatud paadimaksu riigikogu otsus, mis tühistas seaduse, mis andis kohalikele omavalitsustele aluse müügi- ja paadimaksu koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles