Nordica taotleb luba tütarfirma osaluse LOT-ile üleandmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica avab mais liini Hamburgi.
Nordica avab mais liini Hamburgi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Nordica kaubamärki kasutav riiklik lennufirma Nordic Aviation Group esitas konkurentsiametile taotluse, et saada luba anda üle 49 protsenti lennukeid ja lennusertifikaate haldavast tütarfirmast Regional Jet riikliku lennufirma strateegilisele partnerile Poola LOT-ile.

Osapooled esitasid koondumise teate 30. detsembril. Selle järgi tahavad Nordic Aviation Group ja Polskie Linie Lotnicze LOT S.A. omandada ühiselt valitseva mõju Regional Jet OÜ üle. Senini on Regional Jet täielikult Nordic Aviationi omanduses.

Nordica teatas novembri alguses, et lõpetab aasta kestnud koostöö Sloveenia lennufirmaga Adria Airways ning alustab selle asemel koostööd Poola lennufirmaga LOT Polish Airlines, kellega hakkab jagama ühist kommertsplatvormi, piletimüügisüsteemi ja liinikoodi.

Lennuteenuste ekspordi suurenemisel lisandub 2017. aasta jooksul Nordica lennukiparki kolm lennukit ja luuakse üle 70 töökoha, teatas Nordica toona. Strateegilise koostöö ühe olulise osana omandab LOT 49 protsenti Nordica tütarfirmast Regional Jet.

LOT on Poola riigile kuuluv lennuettevõte, mis teeb päevas keskmiselt 200 lendu 60 sihtkohta neljal mandril, vedades aastas umbes viit miljonit reisijat.

Regional Jet OÜ on Nordic Aviationi lennulubade ja -sertifikaate haldamiseks loodud tütarfirma, lennuametilt sai ettevõte lennutegevuseloa mullu veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles