O'Brock: majanduskasvuks vajame paremaid suhteid Venemaaga (23)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David O'Brock.
David O'Brock. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Silmet NPM AS-i endise peadirektori David O’Brocki sõnul tuleks uuel valitsusel lõpetada Venemaa vastane retoorika, kuna see pidurdab kaubavahetust ja Eesti majanduskasvu. 

«Uuelt aastalt ootan, et uus koalitsioon pehmendab oma Venemaa vastast retoorikat, kuna praegune hoiak peletab välisinvestorid meie piirkonnast minema ja nad ei taha siia investeerida,» ültes O’Brock.

O’Brock tõi välja, et sel aastal võiks Eesti majandus kasvada rohkem kui mullu, kuid see eeldab Venemaaga hirmutamise lõpetamist. «Eesti välismajanduse suurimad võimalused on seotud sellega, missugune on kaubavahetus Venemaaga,» märkis ta.

Nii kaua kui Venemaa vastased sanktsioonid kehtivad, on ka suurem oht, et Venemaa hakkab ise tootma neid asju, mida ta enne sanktsioone importis, lisas O’Brock.

O’Brock lahkus Silmeti juhatuse esimehe kohalt möödunud aasta novembri lõpus, kuid siirdub peagi uue koha peale väljaspool metallurgiasektorit. 

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles