Ametiühingujuht: riigipühi võiks rohkem olla, see parandab tootlikkust

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Peep Peterson peab korralikku puhkamist oluliseks.
Ametiühingujuht Peep Peterson peab korralikku puhkamist oluliseks. Foto: Mihkel Maripuu

Ametiühingute keskliidu juhi Peep Petersoni hinnangul võiks riigipühi Eestis rohkemgi olla, sest puhanud inimene töötab efektiivsemalt.

Peterson ütles, et riigipühad võiks üle vaadata küll. «Inimestel on vaja puhata, see tuleb tootlikkusele kasuks, » kinnitas Peterson. Näiteks võiks tema hinnangul kaaluda 3. jõulupüha vabaks andmist.

Samas poleks tema sõnul vaja juhul, kui riigipüha satub nädalavahetusele, anda ainult seetõttu töötajatele vabu päevi. «Pigem tasub sõlmida tööandjaga vastastikuseid kokkuleppeid,» lausus ta. «Paljudes kohtades ju ei käidagi tööl jõulude ja uue aasta vahelisel ajal. Aga 2. jaanuaril hakata tänavu uut aastat tähistama pole ka õige.»

Petersoni sõnul pole riigipühadel ettevõtete tootlikkusele halba mõju. «Kui on üks vaba päev nädala sees, siis sellel pole üldse mingit mõju, » ütles ta, lisades, et teiste riikide praktika näitab, et rohkematel pühadel on hoopis positiivne mõju, näiteks Põhjamaade kohta on kirjutatud, et nad puhkavad end rikkaks.

«On võimalik näiteks kuus tundi töötada väga tulemuslikult, » lausus Peterson. «Olen efektiivse töötamise ja korralikult puhkamise pooldaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles