Puidugraanulite tootja läks pankrotti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansa Graanuli kodulehekülg.
Hansa Graanuli kodulehekülg. Foto: www.hansagraanul.ee

Tartu maakohus kuulutas teisipäeval välja ASi Hansa Graanul pankroti, ettevõtte kohustuste ja varade vahel haigutab 21 miljoni kroonine auk.

AS Hansa Graanuli pankroti väljakuulutamist taotlesid nii võlausaldaja AS Viljandi Aken ja Uks kui Hansa Graanul ise, kirjutab Valgamaalane.

Võlgnikul on kohustusi umbes 133 miljoni, vara aga 112 miljoni krooni ulatuses. Jooksev majandustegevus tootis igakuiselt kahjumit ja juulist on tehas seiskunud.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul kuulub otsus viivitamatule täitmisele, kuid seda saab vaidlustada 30 päeva jooksul.

 Pankrotihalduriks nimetati Andres Alaver.

Ettevõtte juhatuse liige Arno Anier pankrotiotsust eile kommenteerima ei nõustunud. Ta ütles vaid, et on pankrotihalduri otsusega ettevõtte juhataja töökohalt vallandatud.

Ka pankrotihaldurilt ei õnnestunud eile lehe trükkimineku ajaks Hansa Graanuli tuleviku osas kommentaari saada.

Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 21. oktoobril Tartu maakohtu Valga kohtumajas.

Helme vallas asuvas Hansa Graanuli tehases toodeti puidutööstuse jääkidest saepurugraanuleid 1994. aastast. 2005. aastast kuulus ettevõte Läti puidugraanulite tootjale Baltic Bioenergy Groupi. Alates 2002. aasta suvest on tehase tootmisvõimsus olnud 100 000 tonni graanuleid aastas.

Hansa Graanul teenis mullu 146 miljoni kroonise müügitulu juures kuus miljonit krooni puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles