Internetihiiud viivad Eestist välja miljoneid (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki reklaamikäive kasvab kiiresti.
Facebooki reklaamikäive kasvab kiiresti. Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images

Facebooki ja Google’i reklaamimahud kasvavad pidurdamatu kiirusega, teenides sellega Eestis miljonite väärtuses reklaamitulu, mille eest siin maksu tasuda aga ei tule. Ekspertide hinnangul ei tohiks sellist olukorda enam lihtsalt pealt vaadata.

Internetiplatvormi Google juriidiline aadress ja peakontor on Californias, Euroopa esindus Iirimaal ja tütarfirma Hollandis. Facebooki tegevuse eest Euroopa Liidus vastutav peakontor asub samuti Iirimaal Dublinis. Facebooki reklaamikäive kasvas tänavu kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 59 protsenti, Google’il 18 protsenti.

Praegu on Eestis välisriigi äriühingu tulu aga maksustatav vaid summas ja juhul, kui välisriigi äriühingu tegevus on toimunud Eestis. Maksu- ja tolliameti (MTA) kinnitusel ei tekita vaid veebilehe kättesaadavus või reklaami näitamine Eestis alust maksukohustustele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles