Uued elektrirongid saabuvad Eestisse tuleval aastal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee rong Balti jaamas
Elektriraudtee rong Balti jaamas Foto: Peeter Langovits

Järgmise aasta lõpus saabuvad Eestisse esimesed Stadleri Flirt-tüüpi elektri-reisirongid, aastaks 2014. vahetatakse välja kõik Eesti reisirongid.

Uute rongide turvalisuse tagab spetsiaale disainiga alumiiniumprofiil, millest pannakse kokku rongi kere, ning juhtvaguni all olev mehhanism, mis absorbeerib kokkupõrke energiat ja vähendab kahjustusi nii rongile kui ka inimestele, vahendab ERR Uudised.

Elektriraudtee ASi ja Stadler Bussnang AG vahelise kokkuleppe kohaselt tehakse Eesti jaoks 18 elektri- ja 20 diiselrongi.

Stadler Bussnang AG rongitehase asedirektori Peter Jenelteni sõnul on Eesti rongides eraldi sissepääs puuetega inimestele, madal rongipõhi, internetiühendus kogu rongis ja  kaasaegsed kliimaseadmed.

Eesti rongid on tootmises umbes aasta pärast, elektrirongid rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu struktuurivahenditest, diiselrongide ostmise raha tuleb riigikassast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles