Saksamaa suurim pank peab USA-le tasuma 7,2 miljardit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank
Deutsche Bank Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Saksa Deutsche Bank nõustus maksma USA riigile ja klientidele 7,2 miljardi dollari (6,9 miljardi euro) suuruse kahjutasu hüpoteeklaenude kriisiga seotud hagis, teatas pank reedel.

Kahjutasust 3,1 miljardit dollarit läheb riigile ja 4,1 miljardit USA tarbijatele.

Lepe ei puuduta hagisid, milles väidetakse, et pank manipuleeris valuutavahetuskursside, väärismetallide hindade ning pankadevahelisete intressimääradega. Lisaks süüdistatakse panka kaasaaitamises tehingutele, millega investorid viisid Venemaalt ebaseaduslikult välja miljardeid dollareid.

Praeguseks pole teada, kui palju need hagid pangale maksma lähevad. Deutsche Bank on alates 2008. aastast maksnud hagides üle 9 miljardi dollari trahve, selgub Bloomberg Newsi andmeist.

Pank on hagidele ettenähtud kulutusteks kõrvale pannud 5,9 miljardit dollarit, mis on reedel kokkulepitud summast 1,3 miljardi dollari võrra väiksem.

USA justiitsministeerium teatas sügisel, et nõuab Deutsche Bankilt 14 miljardi dollari suurust kahjutasu. Väidetavalt andis pank 2008. aasta finantskriisi eel välja hüpoteeklaene, millega peteti kliente.

Teade leppest USAga tuli päev pärast seda, kui justiitsministeerium kaebas samasisulise süüdistuse alusel kohtuse Briti finantshiiu Barclays.

Saksa suurim laenuandja avaldab 2016. aasta esialgsed tulemused 2. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles