Trump nimetas oma palgata nõunikuks Wall Streeti multimiljardäri

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Icahn.
Carl Icahn. Foto: CHIP EAST/REUTERS

USA tulevasele presidendile Donald Trumpile hakkab äriregulatsioonide alal nõu andma tuntud aktivistinvestor Carl Icahn, kirjutab Reuters.

Multimiljardär ei hakka saama nõuandmise eest palka, samuti ei panda tema õlule mingeid erikohustusi.

Kuna Icahn omab suuri osalusi mitmes finants- ja naftaettevõttes, on mõned analüütikud viidanud võimalusele, et Wall Streeti mõju regulatsioonidele ja seadusandlusele võib sellega Trumpi ametiajal veelgi kasvada.

Icahnil on Trumpiga ka varasemast mõningased ärisidemed. Nimelt ostis ta üles USA tulevase presidendi Atlantic City´s pankrotistunud kasiinoäri.

Icahn kasvas üles tagasihoidlikes oludes Queensi linnaosas New Yorgis. Tema ema oli õpetaja ning isa kohaliku sünagoogi kantor. Hoolimata lähikondsete soovitustest riigi parimatesse ülikoolidesse kandideerimisest loobuda, kuna «nad ei võta meie piirkonnast pärit noori niikuinii vastu,» suutis ta siiski mainekasse Princetoni sisse saada.

Peale Princetoni lõpetamist alustas ta oma legendaarseks kujunenud karjääri Wall Streetil. Tema investeerimisettevõtte Icahn Enterprises leivanumbriks sai liiga madalale hinnatud väärtusega ettevõtetes soodsatel tingimustel osaluse omandamine ning seejärel ettevõtete väärtuse kasvatamise eesmärgil nende juhtimisse sekkumine, seda vahel ka pikkade kohtulahingute hinnaga.

Bloombergi andmetel on Carl Icahni varanduse väärtuseks hetkel 20,3 miljardit dollarit ehk tegu on rikkuselt 32. inimesega maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles