Karm alkoholipakett läheb leevendamisele (5)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles, et tal on sama ootus nagu koalitsioonikaaslastel: saada majandus jälle kasvama.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles, et tal on sama ootus nagu koalitsioonikaaslastel: saada majandus jälle kasvama. Foto: Liis Treimann

Pärast aastatepikkust kogemust Toompeal opositsioonisaadikuna täpselt kuu aega tagasi valitsuse liikmeks pääsenud majandus- ja taristuminister Kadri Simson (Keskerakond) saab esimest korda võtta vastutuse talle usaldatud töövaldkonnas.

Viimase paari nädala jooksul on uue valitsuse maksupoliitika kohta olnud päris palju kriitikat just selles osas, et see on tehtud kiirustades ja nüüd hakatakse seda kiirustades muutma. Mida vastaksite neile kriitikutele?

Maksudega on üks selge joon see, et kui makse alandatakse, siis aitäh ei öelda. Kui maksutõusud ära jäetakse, siis võetakse seda loomulikuna. Kui soovisime makse alandada ja mõned maksutõusud ära jätta, siis pidime kuskilt leidma katteallikad. Me tunnistasime, et mõni neist oli läbimõtlemata, ja jätsime need ära. Maksutõusust loobumine polnud nõrkuse märk, vaid märk sellest, et oleme valmis kuulda võtma kriitikat ja oma vigu tunnistama.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles