LHV: Baltika kahjum oli oodatust suurem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Oidermaa, LHV panga analüütik.
Kristo Oidermaa, LHV panga analüütik. Foto: Pm

Kuigi Baltika kahjum oli järjekordsete ühekordsete mahakandmiste tõttu LHV Panga oodatust suurem, üllatas neljandas kvartalis kasumlikkuse kasv ning finanstulemuste paranemist on oodata ka järgnevates kvartalites, kinnitas LHV Panga analüütik Kristo Oidermaa.

 

Baltika kvartali 1,3 miljoni euro suurune kahjum oli LHV Panga prognoosidest suurem, kuid oodatust nõrgemad tulemused põhjustasid järjekordsed ühekordse iseloomuga kulud ning varade mahakirjutamised, selgitas Oidermaa. Korrigeerituna ühekordsete kuludega oleks Baltika tema sõnutsi olnud neljandas kvartalis kasumi piirimail.

Oidermaa märkis, et jaetarbimine Baltikumis ning Venemaal on taas kasvufaasis ning selle mõjul on Baltika näidanud viimastel kuudel tugevat käibekasvu. «Samuti on taastumas kasumlikkuse näitajad ning neljandas kvartalis üllatas meid märgatav brutomarginaali paranemine,» lausus Oidermaa.

Seega võib Oidermaa sõnul eelkõige jätkuva käibekasvu mõjul oodata finantstulemuste paranemist ka järgnevates kvartalites.

LHV Panga soovitus Baltika aktsiale on «neutraalne».

Baltika aktsia hind on täna börsil eilse sulgemishinnaga võrreldes langenud 2,86 protsenti 1,36 euroni. 25 tehingus on omanikku vahetanud 16 473 aktsiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles