Maailma vanim pank: nelja kuu pärast on meil raha otsas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monte dei Paschi on maailma vanim ja Euroopa nõrgim tegutsev pank. Peakorter Sienas.
Monte dei Paschi on maailma vanim ja Euroopa nõrgim tegutsev pank. Peakorter Sienas. Foto: Max Rossi / Reuters / Scanpix

Maailma vanim tänaseni tegutsev pank Monte dei Paschi di Siena teatas, et varem prognoositud 11 kuu asemel saavad panga enda vahendid ilma välise abita otsa juba nelja kuu pärast, kirjutab CNBC.

Itaalia üks suurimaid panku on suurtes raskustes olnud juba pikemat aega ning sellesse on viimase seitsme aastaga süstitud miljardeid dollareid maksumaksjate ja erainvestorite raha. Täna hommikul peatati ettevõtte aktsiatega kauplemine, kuna nende väärtus kukkus vaid mõne tunniga juba 12 protsenti.

Kuigi algselt oli erainvestorite huvi panga 5 miljardi euro suuruse rekapitalisatsiooni vastu suur, on Itaalia valitsusevahetus neid eemale pelutanud.

Eile kirjutas Bloomberg, et Itaalia uus valitsus on valmistumas panga päästmiseks, soovides võtta kogu pangandussektori stabiliseerimiseks 20 miljardit eurot laenu.

Itaalia pangandussektor on koormatud 360 miljardi euro väärtuses halbade laenudega. Monte Paschi rekapitaliseerimise ebaõnnestumine oleks kogu sektorile tõsine hoop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles