Läti Pank kaalub juba tulevase aasta majanduskasvu prognoosi langetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: Liis Treimann

Läti majanduskasv järgmisel aastal võib jääda alla prognoositud 3 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), kui riik ei astu selle kindlustamiseks vajalikke samme, ütles Läti Panga president Ilmārs Rimšēvičs.

Keskpanga praeguse prognoosi järgi on Läti SKP kasvuprognoos 3 protsenti.

«Kui me istume käed süles ja vaatame, kuidas Läti majandus aeglustub, kui me ei võta midagi ette, kui me ei kasuta meile saadaval olevaid instrumente, siis ei saa eeldada, et majanduskasv ei tule veel väiksem,» ütles Rimšēvičs.

Tema sõnul korrigeerib Läti keskpank kasvuprognoosi tuleva aasta alguses, kui selguvad selle aasta viimase kvartali tulemused. Hetkel ei ole paanikaks põhjust, ütles ta.

Rimšēvičsi sõnul on Läti majanduskasvu peamiseks lootuseks Euroopa Liidu rahad, mida seni ei ole suudetud ära kasutada ning järgmise aasta majanduskasv sõltub vahendite piisavast kasutamisest.

Tema sõnul on peaministri eesmärk saavutada SKP kasv 4-5 protsendil väga hea, kuid selleni jõudmiseks peab tegema tõsiseid pingutusi.

Läti Pank prognoosib Läti järgmise aasta majanduskasvuks 3 protsenti, kuid 2017. aasta eelarve on koostatud arvestades majanduskasvuks 3,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles