Mehhiko multimiljardär: Trump jättis kohtumisel väga positiivse mulje

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Slim Helu
Carlos Slim Helu Foto: SCANPIX

Mehhiko päritolu telekomimagnaat Carlos Slim Helu kõneisiku sõnul kulges tema ja USA järgmise presidendi Donald Trump eilne kohtumine Floridas väga positiivses võtmes, kirjutab Reuters.

Slimi väimees Arturio Elias, kes on ühtlasi multimiljardäri ametlik kõneisik, ütles pressile, et eile Trumpi ettepanekul toimunud ühise õhtusöögiga jäi Slimile neis asjus, mis puudutavad USA tulevasi suhteid Mehhikoga, suhu väga positiivne maitse.

Donald Trump vihastas oma presidendikampaania ajal mehhiklased välja, kuna oli lubanud USA lõunapiirile rajada illegaalseid immigrante tõkestava müüri, lubades selle rajamise eest maksma panna Mehhiko riigi. Lisaks ähvardas ta lõpetada mitmed kahe riigi vahelised kaubanduslepingud ning kehtestada Mehhiko kaupadele lisamaksud.

Slim kommenteeris toona Trumpi lubadusi üsna kriitiliselt, väites, et sellised sammud hävitaks USA majanduse. Pärast Trumpi valimisvõitu on telekomimagnaat aga oma tooni pehmendanud, väites koguni, et USA uue presidendi majanduskavast on Mehhikol pigem hoopis võita.

Carlos Slim on rikkuselt maailma kuues inimene, tema varanduse väärtus küündib Bloombergi hinnangul 48,8 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles