Vene turistide hulk pole taastunud

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna jõuluturg Raekoja platsil
Tallinna jõuluturg Raekoja platsil Foto: Liis Treimann

Pärast 2014. aastat järsult kukkunud Vene turistide arv ei näita erilisi taastumise märke. Kui palju idanaabreid aastavahetuseks Tallinna tuleb, ei julge hotellid prognoosida.

Kahe riigi suhete jahenemine, majandussanktsioonid ja ka idanaabrite kehvemaks läinud elujärg on jätnud tuntava jälje, mis kuidagi lahtuda ei taha - Vene turistide ööbimiste arv Eestis taastub väga visalt. Endiselt käib neid siin üle kolmandiku vähem kui veel mõni aasta tagasi, vahendab ERRi uudisteportaal.

Tänavu esimese kümne kuuga oli Vene turistide ööbimisi Eestis tagasihoidlik 2,1 protsenti ehk 6800 võrra enam kui mullu sama ajaga. See on aga pisku, arvestades et möödunud aastal kukkus Vene turistide ööbimiste arv vastavalt 39 protsenti mullu ja 37 protsenti tänavu esimese kümne kuuga võrreldes heade aastakäikude ehk 2013.-2014. aastaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles