Eluaseme hinnaindeks tõusis kolmandas kvartalis aastaga 7,4 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter. Pilt on illustratiivne.
Korter. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eluaseme hinnaindeks tõusis 2016. aasta kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 3,4 protsenti ja võrreldes 2015. aasta kolmanda kvartaliga 7,4 protsenti.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad 4,5 protsenti ning majade hinnad 0,8 protsenti. Korterite hinnad tõusid Tallinnas 5,1 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 2,1 protsenti ning ülejäänud Eestis 5,8 protsenti, teatas statistikaamet.

2015. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 7,4 protsenti ja majade hinnad 7,3 protsenti. Korterite hinnad tõusid Tallinnas 6,9 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 6,4 protsenti ning ülejäänud Eestis 12,1 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade kohta.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks tõusis 2016. aasta kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga 7,2 protsenti ja võrreldes 2015. aasta kolmanda kvartaliga 8,2 protsenti.

Omaniku kasutuses oleva eluaseme hinnaindeks iseloomustab kodumajapidamiste seisukohast uute eluasemete soetamise ning eluaseme soetaja ja kasutajana tehtavate muude kulutuste hindade muutust. Indeks koosneb neljast osast: eluaseme soetus, muud eluaseme soetusega seotud teenused, eluaseme kapitaalremont ja eluaseme kindlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles