LHV : Arcol on hea võimalus oodatavast kinnisvaraturu taastumisest kasu lõigata

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.
LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa. Foto: LHV

Arco Vara suutnud viimase aastaga kulubaasi viia piisavalt madalale tasemele, et põhitegevusega olla kasumi piirimail ning seetõttu on ettevõte heas positsioonis, et oodatavast kinnisvaraturu taastumisest kasu lõigata, tõdes LHV Panga vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

Oidermaa märkis, et kuigi Arco Vara neljanda kvartali kasumit toetas eelkõige nõude müügist saadud kasum, oleks ühekordsete kulude/tulude mõjudega korrigeerimisel ettevõte ikkagi kasumi piirimail olnud. Positiivse poole pealt tasub tema sõnul veel välja tuua kõikide tegevussegmentide kasumlikkuse paranemise aasta lõikes ning suurenenud kinnisvaraobjektide müügimahu.

Samuti paranes Oidermaa kinnitusel viimases kvartalis Arco Vara likviidsuspositsioon, mistõttu ettevõttel on paremad võimalused uute arendusprojektidega alustada.  Ka Arco Vara märkis börsile saadetud aruandes, et lähiajal on plaanis ehitustegevusega alustada suuremahulises Tivoli arendusprojektis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles