Ida-Virumaal on töökoha loomise toetuse abil töö leidnud 150 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve
Kohtla-Järve Foto: Tiina Kõrtsini

Tänavu mais jõustunud töökoha loomise toetuse abil on Ida-Virumaal töötajaid palganud viis ettevõtet, kes on tööle võtnud ligikaudu 150 töötajat.

Oktoobri lõpus oli toetust saanud kolm ettevõtet 81 töökoha loomiseks.

«MTÜ-sse, mis tegeleb puidust mänguasjade valmistamisega, on inimesed tööle asunud puidutöötlejatena. Õmblusettevõttesse on tööle asutud õmbleja, pakkija, sanitaartehnika lukksepa, projektijuhi, tehnoloogi ja lihttöölise ametikohtadele,» ütles töötukassa teenuste osakonna peaspetsialist Karin Hage BNS-ile.

Tekstiilitooteid valmistavasse ettevõttesse on tööle asutud õmbleja, pakkija, sanitaartehnika lukksepa, projektijuhi, tehnoloogi ja lihttöölise ametikohtadele.

Mööbli toomisega tegelev ettevõtte on tööle võtnud müügiassistendi, mööbli monteerija, pingitöölise-operaatori, lukkseppa, laotöölise, tõstukijuhi ja abitöölise ametikohtadele.

Ettevõttesse, mis tegeleb töörõivaste tootmisega, on tööle asutud õmbleja ja kontrolöri ametikohtadele.

Lisaks on töökohti loomas ja koostööd alustanud veel mitmed ettevõtted ehitus-, õmblus- ja koristusvaldkonnas. Muuhulgas on huvitatud töökoha loomise toetuse võimalustest keskkonnatehnika ning animatsioonide tootja ning ettevõtte, mis tegeleb helisalvestuste ja hääletöötlusega.

Ida-Virumaa tööpuuduse leevendamiseks rakendatud töökoha loomise toetuse taotlusvoor algas mais; kahe aasta jooksul peaks töökohti loodama 625 ning toetuse eelarve on 2,9 miljonit eurot.

Toetust makstakse ettevõttele, mis võtab tööle vähemalt 20 Ida-Virumaal töötuna registreeritud inimest, kes on tööta olnud vähemalt 6 kuud. Toetust makstakse töötu tähtajatu või vähemalt kuuekuulise tähtajaga töölepinguga tööle asumisel.

Töökoha loomise toetuse suurus ühes kalendrikuus on 50 protsenti töötaja palgast, kuid mitte rohkem kui töötasu kahekordne alammäär ehk 2016. aastal 860 eurot.

Toetus on ajutine ning seda saab taotleda tänavu maist kuni 31. detsembrini 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles